Fullt upp!

Elton verkar vara en stabil iten kille. Musse är lite mer osäker, mer noga med att tassa efter mig vart jag går och piper när han blir lämnad. Musse gillar att bli klappad på magen och på nosen, han sätter sig och tittar upp rakt i ögonen på en. Elton gillar också närhet och kel men han är mer en kram-kille som kommer och lägger hela kroppen mot en. Båda kryper upp i knät när tillfälle ges.

Musse kissar så fort vi klivit utanför dörren. Elton kissar när han är kissnödig, oftast innomhus. Jag har gjort upp ett schema över kisspauserna. Hoppas att få lite ordning på kissandet på det viset. Vatten bjuder jag bara på strax innan vi går ut. Vi har en liten procedur när det är dags för kisspause. Först vatten, sen halsband på, sen får Elton krypa ner i väskan och Musse komma upp i famnen. Och så bär jag ner dem för trapporna och sen ut i första rabbatten. När det är klart blir det väskan och famnen upp igen.

Hemma är det full fart. Det jagas och brottas. Dom själ leksaker från varandra och bråkar om leksaker. Elton verkar vara helt nöjd med de leksaker dom har men Musse tuggar på allt, mattor, bordsben, lister och sladdar. Så honom får man passa. Miriam har flyttat in med hela sitt pick och pack i vardagsrummet. Valparna är utestängda därifrån. I natt när valparna somnat vågade sig Miriam fram för att titta på dem vid några tillfällen. Men valparna vaknade och satte sig direkt och morrade kaxigt i kör.

Dom fick sova med mig i sängen i natt. Jag känner att nu är det viktigare att stärka banden av trygghet och tillit mellan oss än att sätta upp regler och befästa rangordning. Två gånger ringde klockan för att påminna om kisspause. Den första gick inte så bra. Båda två hann kissa på tidningarna i hallen innan jag fått på mig jacka och skor. Men sen har det inte blivit nå mer kiss inne efter det.

Nu har dom fått morgonmat, dricka och kisspause, sen gick vi upp och lekte och nu har dom somnat igen. Så nu ska jag passa på att äta frukost och städa upp lite här. Sen är det snart dags att gå ut igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0