Höst


Träning


Elton doppar tassarna


Vrak


Hemliga hus i skogen



Tillsammans


Nu har vi två vingar

Vingarna tränar vi med utomhus och gummianden tränar vi avlämning med innomhus.

Och så måste man få bara busa och bråka lite ibland också.

Söndagmorgon


Lördagsgodis


Sök


Det här är det moment som Elton tycker är roligast. Vi har inte tränat detta alls i veckan som var, kanske bra för det är detta jag kommer att lägga störst fokus på den kommande veckan. På kursen hade han svårt att greppa vingen i detta moment. Så nu ska jag träna med vingar och leksaker och apporter tills hans svårighet att greppa vingarna har lossnat. Jag tror att det kommer gå bra.

Apportering


Här måste vi träna mer på avstånd. Han går så långt som jag klarar av att kasta för det är det han är van vid. Så nu ska vi träna med apporter längre bort och jag måste hinna ta apporten innan han släpper den och därefter kan jag träna snyggt avslut med sitt och in i position och tillsist belöning. Berömma kan jag göra med rösten hela tiden då han gör rätt, men belöning med klapp, bus eller godis får endast delas ut efter avslutat moment.

Kvarstannande och stabilitet


I detta moment ökar vi ständigt svårighetsgraden. Här är han fantastiskt duktig. Denna vecka kunde jag även kommendera ligg på 20 meters avstånd.

Lek fram motivation att greppa fågel


Förra veckan fick vi honom inte att greppa fågel. Nu har vi genom att leka med en vinge fått honom att greppa. Men trots att vi leker fram det är det med ett stort allvar som han tar vingen i munnen. Han håller stadigt och fast och vill inte gärna släppa sitt grepp när han väl tagit det.

Jag och Elton

Vi fick till en perfekt avlämning av dummyn.


Och så fick vi träna med fågel. Men enligt Elton hade änderna varit döda för länge så dom dög inte till något annat än att rulla sig på. Vi fick med oss en vinge hem, så nu blir det hårdträning, annars tror jag att vi får en väldigt besviken tränare nästa helg.

Moss visar hur man apporterar korp


Elton och Lollo ser på (och tränar på "stanna kvar").

Och Moss är en jaktlabrador, på bilden med en korpvinge över ansiktet, det är inte en svart liten hund med ett jättestort huvud som kommer springande.

På promenad med Elton & Musse



Musse


Ännu inga fång-återfall

Börjar lite försiktigt att vänja honom tillbaks till stora hagen med de andra hästarna. Men fortfarande är han väldigt ensam större delen av tiden.

Hund varenda helg


KM lydnad


Vi ska nog våga oss på det här också så småningom.

Söndagmorgon

Det är visst inte så noga med ordning och regler hemma hos oss, katten äter på bordet, hunden sover på bordet och vi äter framför tv'n...

Veckans träningsupplägg

En halvtimme per dag tycker Per-Åke att vi ska lägga på fokuserad träning. Jag kommer att köra samma upplägg som förra veckan men försöka öka svårighetsgraden och ställa lite högre krav. Samtidigt är det busviktigt att inte bara ställa krav utan att leka fram de goda resultaten så att man inte tappar motivationen. Jag har även fått goda råd hur jag ska belöna med godis för att inte förlora fokus på själva uppgiften.


Hopp och lek

Efter träningen fick Elton, Cash och Freddy busa av sig.

5:e kurstillfället

Den här gången tränade vi endast skott och apport, och det gick jättebra!

Malte och matte


Linus


Freddy med matte


Cash fotas av matte


Johnny fick ta hand om skjutandet


Ceasar och matte


Lina med husse

Vår superduktiga tränare Per-Åke och hans fina tik Lina som får visa hur det ska gå till.

Nya fiskar

Tre st Kinesiska Algätare


Flyttfåglar


Månen


Cockerutställning i Skrefsta

Musse trimmades

Elton träffar sin mamma och morfar

Familjebild; Elton, Musse (bror), Kyli(mamma), Bruno(morfar) och Joey(bror)

Och så vann vi en hel påse med tugggodis

Vi fortsätter träna

och fortsätter stöta på svårigheter. Inte så många nya moment introducerades på kursen denna vecka, vi får lov att träna mer till nästa gång. Vi ställer högre krav på linförhet, har provat på ligg övningar och repeterat allt annat. 
Vår största utmaning just nu är att Elton inte vill lämna av sin apport snyggt till mig. Han fungerar inte enns på inkallning längre när han har en apport. Jag kan alltså inte bara kalla på honom, jag måste också bli arg när han inte kommer. Jag blir sällan arg på honom men när jag nån gång blir det så svarar han direkt med att bli tam som ett lamm, så det är helt upp till mig... 
Nu ska jag planera lite mer för att få struktur på träningen. Det blir mer en sak i taget, för att få större nogrannhet.
Dag 1: Lägg ut 5 leksaker i skogen som han får söka rätt på, det tycker han är roligt och lätt, så jag ska fokusera på inkallning och avlämnandet.
Dag 2: Linföring och frittfölj, ska träna på några övningar från lydnadsklass 1.
Dag 3: Inkallningsövningar med pipa (och godis).
Dag 4: Apporteringsövningar med "hämta posten" och med dummyn.


lite bättre


Nu har han fått Metacam mot fången i 7 dagar och efter det har han varit utan i två dagar. Pratade med veterinären i dag, ska börja öka dosen Pergolid mot cushingen istället. Och han är ordinerad boxvila i minst två veckor till. Veterinären varnade även för att jag kanske behöver fortsätta ge Metacam om han blir dålig snart igen.

Snart 2 år


Soffsovare


Mera morötter


Frostnätter

Några av "ute-blommorna" har fått komma in

och vi plockar in ved

och gör höstfint ute

RSS 2.0