tredje spåret

Nu var spåret lagt i lite svårare terräng, med flera skarpa vinklar. Elton tappade inte bort sig någon gång. Det svåraste för honom blev när han själv blev tvungen att välja vägen över eller under en fallen trädstam. Lennart sa till oss att vi är klara att gå prov redan. Men vi ska gå ett träningsspår till innan provet. Efteråt fick Lennart telefonsamtal och han sa glatt att "jo jag står här med en stolt cocker, han gick som ett lavemang genom skogen"... Jag tror det är ett gott betyg.

I väntan på

skjuts hem efter långpromenaden


Långpromenad längs med stranden





En del tomter går ända ner till strandkanten. En del tomtägare vill inte ha folk passerande över deras strand. På en standremsa satt stora skyltar med texten "privat område", på en annan strand fanns skyltar med en bild på en rottweiler och texten "här vaktar jag". När vi nästan passerat förbi området med "rottis-skyltarna" kom en man på fyrhjuling efter oss. Han stängde av motorn och tittade på oss lite för länge innan han sa något. Vi sa bara hej och väntade på ett svar. Han blev nog lite osäker av att mötas av supertrevliga Johnny, söta Leo, en liten kopplad Cockerspanniel och mig. Han ville nog jaga bort oss, men fick bara fram att han hade stängt in sina hundar, tack så mycket sa vi och gick glada vidare.

Vila i hagen




Frukostbordet


I morse kl. 6.30


I morse kl. 5



Solnedgång över Hästhagen



Det andra spåret

Det andra spåret vi gick med Lennart hade legat längre och det var även mycket längre och hade flera vinklar. Elton kan redan sin sak, nu är det jag som måste lära mig att läsa honom och göra rätt. Jag behövde inte bromsa lika mycket den här gången, han fick några tapp och det är det som jag måste lära mig att se, när han är på spåret och när han har tappat det. Och så måste jag lära mig att inte släppa iväg honom för långt i linan.

14 aprilmorgon

eftersom vi samlar på soluppgångar

Ett bra sovställe


Vårbruk






Spårkurs

Stockholms Cockerspanielklubb ordnar med en del roliga kurser. Idag har vi varit med Elton på kurs i viltspår för den beundransvärda hunddressören Lennart Nordlander. Se hans hemsida www.hundkul.com. Vi har tre spårtillfällen framför oss tillsammans med Lennart då han ska hjälpa oss att korrigera felsteg och finslipa tekniken. Vi längtar redan efter nästa spår...

Vi gick ett spår på 100-150 meter rakt fram i hagmark. Enligt Lennart är det ingen mening med att lägga kortare spår, speciellt inte för nybörjare eftersom det tar ca 30-40 meter för hunden att förstå hur den ska jobba.


Elton har ju gått blodspår förut, så bara jag tar farm spårlinan åker nosen ner i backen och han blir superivrig. Jag har när jag tränat själv varit rädd för att störa honom därför har han fått välja hastighet själv och jag har bara försökt att följa med så smidigt som möjligt. Enligt Lennart måste vi lära hunden att gå i den takt vi vill, så jag fick bromsa hela tiden. Målet är att han ska gå lungt och fint och mycket noggrant.


Vi stötte upp en hare, men det var bara Lennart som märkte den, jag och Elton var fullt upptagna med spåret. Vi hade ganska stark medvind så han hade ingen vittring på klöven. Ändå gick han rakt på den utan att tveka.


Kaffe, teori och frågestund.


Så har trött är Elton nu.

Ståtlig herre vid Hamra


Verkning på Stav




Morgonpromenad



Kvällspromenad


Musse


Städning på stranden





Rensning i trädgården



Påsk



Söta lamm


Hämtat hösilage



Fåglar och fiskare


Morgonpromenad




Elfteaprilmorgon



Jag lyckas inte ladda upp filmklipp här på blogg.se. I morse spelade jag in lite av fågelsången vi får uppleva här. Två korta klipp ligger på youtube för den som vill lyssna.

http://www.youtube.com/watch?v=r4ZQIyYIi6Q

Där kan man även kolla på mina andra filmklipp, "Elton och glaskulan" och flera av "mina" kossor på Hamra.

Plantering


kaprifol

en till havtorns hona, så nu har vi två honor och en hane

och hallon.

NH-träning


med publik

Emma och Fanny


Elton och Fanny




Tiondeaprilmorgon


Första fästingen

plockades i helgen, så nu är han badad och har fått halsbandet på sig.

Islossning







Krokusar


Soluppgång


Melker och Felicia på Bröta


Zigge på Berga


"uffe"


RSS 2.0