Slut på solsken


Jakt med Lennart och Susanne


Elton


Elton och Musse


Musse


Hotten


Melker


Zigge


Briljant


Solen framme

Sockan ute och jag med kameran i högstahugg

Elton och Fanny på jobbet


Huset

Det har inte hänt så mycket på utsidan, den här årstiden börjar man istället bli sugen på att fixa mer innomhus. Vi får se vad vi får till, det kanske kommer lite bilder från insidan med så småningom.

Han luktar get

Vad är det han har rullat sig i? I går sköt grannen en grävling och i dag mötte vi grannen släpandes på en död grävling. Luktar grävling get?

Vi tränar en liten stund nästan varje dag. Om det är ont om tid och motivation blir det bara en stunds linförhet eller frittfölj när man ändå är ute på promenad och ibland blir det bara lite konster innomhus hemma på kvällen. Med apporteringen har vi faktiskt kommit en bit sen vi började gå på kurs. Nu har vi lite smått börjat träna på dirigering. Jag lägger ut flera apporter i olika riktningar och skickar honom sen att hämta dem en och en i den ordning jag ber om. Det är kul! Och så fortsätter vi nöta med inkallningen för att få honom att reagera kvickare vid signal.


Kråkjakt


Fula sulor

Briljant mår bra nu och han går bra, han är lite smal och har satt päls för att klara många minusgrader. Jag har rakat upp några vädringshål i vinterkostymen eftersom det blir svettigt för honom när det är flera plusgrader. Men han är fortfarande hyfsat vind- och regnskyddad, så att vi slipper hålla på med täcken. Något helt nytt är att han har fått så fula sulor. Vet inte så mycket om det. Måste ta reda på mer!

ChocIceOceanBlue


mer träning

I går hade vi prov i jaktlydnad. Det var roligt, men ännu roligare var nog att vi bestämde oss för att redan nästa vecka fortsätta med en ny kursomgång.

Målet är att någon gång nästa år göra enkelt vattenprov med honom och sen kanske ett grundprov. Vi börjar även sakna viltspårandet. Jag ska försöka boka in ett träningsspår någongång i November hade jag tänkt, men vi får se vad som hinns med nu när vi hastigt och lustigt bestämt oss för att fortsätta med mer kurs.

I veckan ska vi lägga träningsfokus på två olika moment. För det första har jag märkt en tillbakagång i inkallningen, vi har tränat lite för mycket på stabiliteten. Han sitter som en sten. Jag vill att han ska komma bara jag sträcker ut armarna, men det har han slutat med, han kommer inte på pipan heller, jag misstänker att han blivit "döv" för pipan då alla på kursen använder pipa. Senaste tiden har jag varit tvungen att ropa på honom både en och två gånger innan han tar beslut att komma. Men då gör han det med full fart och med ett snyggt avslut. Så lite mer träning på det. 

Det andra vi måste träna på är apport av främmande föremål. Per-Åke säger att jag måste lägga det som ett krav, ber jag om apport ska han inte kunna välja om han vill eller inte, han ska följa order. Men eftersom vi haft lite problem med motivationsbiten när jag lägger in för mycket krav vet jag inte hur mycket jag vågar. Det känns säkrare att locka och lirka fram det. Och så inte så mycket tränig med våra leksaker, jag ska försöka hitta allt möjligt annat konstigt som han ska klara av att bära.   

PS vi blev nästbäst på provet DS

När jag sitter vid datorn...


...bäddar Elton ner sig i gästsängen.

Akvariet

Och så har vi köpt nya växter (våra glupska Guldfiskar går ganska hårt på växterna), fler algätare som inte alls är Kinesiska utan Siamesiska algätare och en snigel som heter Äppelsnäcka. Fint! 

Botkyrkagolfbana


Trollsjön

Vi kollade på hitta.se, den heter verkligen så!

Örjans pump


fler hemliga hus

Pga valpning hemma hos Per-Åke ( http://kennelkarriars.se/index.html ) blev avslutningen av kursen framflyttad en dag. Därmed fick vi en dag över till långpromenad...

2-års dagen


Träning på riktigt


Vissa fågelarter frodas i lantbruksmiljö och blir till skadedjur. Gustav sjuter av en del för att hålla nere förökningen och vi fick chansen att träna på riktigt.

Först sköts en skata, vi var slarvigt nog inte alls beredda, det gick så fort. Elton markerade skatan direkt men ville inte ta den. Sedan blev det ca 40 min väntan på att fåglarna skulle våga sig tillbaka. Precis så länge att vi hann bli lite kalla och otåliga i duggregnet, också bra träning. Sen blev det bom på en kråka. Också träning. Vi flyttade oss en bit och fick kort därefter en kaja. Igen gick han villigt fram till fågeln men tvekade på att plocka upp den, jag hjälpte honom lite och sen gick det bra. Jag kastade kajan några gånger och han hämtade och lämnade av snyggt gång på gång. Vi tränade lite med skatan också, den luktade nog inte lika bra, men han tog den tillslut. Tredje fågeln blev en duva. Och nu var Elton helt med. Han höll koll på Gustav och gick igång vid skottet och såg nedslaget. Jag kopplade lös och han hämtade utan att tveka. Kul!

Duva


Kaja


Skatan


Fågelmatningen har påbörjats

16 olika arter kom förra året, vi hoppas få se iallafall en ny utöver de 16 i år.

Näst sista kurstillfället

Nästa gång är sista gången och då är det prov. Det känns som om vi är redo.

RSS 2.0