Påskhelgen

Vi har fått en hel del gjort under påskhelgen. Vi eldade i källarkaminen för första gången, fiskarna har kommit hem och Johnny och jag fångade husmusen som bott under diskbänken sen vi flyttat in. Vi har kallat musen för Andersson. Den har levt gott på hund och kattmat. En liten söt skogsmus med stora svarta ögon. Vi släpte ut den en bit bort under en gran. Lite jobbigt med tanke på att det låg snö och var 10 grader kallt. Hoppas han klarar sig endå.

Jag har jobbat och Elton har varit hemma med Johnny. Elton har varit helt rumsren hemma nu ett tag. Han går till dörren när han behöver komma ut. Men idag när vi kom tillbaks till jobbet gjorde han både ett och två inne. Han kanske tyckte att det var så skräpigt på golven att det nästan var som ute. Fast jag tror mer på att det blir lite fel varje gång det blir en ändring i rutinerna.

Hursom så har jag och Elton varit ifrån varandra mer någonsin sen han kom till oss. Förut tyckte jag att han var som goast när han var helt nyvaken, sovvarm och torr. Men nu efter den här helgen tycker jag nog att han är som goast när vi har varit ifrån varandra ett tag och jag sen kommer hem.

Elton och barkbiten


Fiskarna

Nu har vi tagit hem våra fina fiskar. Det blir ett härligt ljus i trappan på kvällarna.

Snö

Han är så go! sa jag till en arbetskamrat som svarade; dom blir vad man gör dem till.

På jobbet finns det en finsk farbror som i smyg matar hundarna vid fikabordet. Så gick det med den principen att aldrig låta honom få något ätbart från våra matbord. Nu sitter han som ett ljus vid fikabordet med hopp om att bli bjuden på något gott. Vissa saker lär dom sig visst hur snabbt som helst.

Jag har honom med mig överallt och det går jättebra. Det enda som jag hittils upplevt som besvärligt är att åka och handla för det känns inge kul att lämna honom ensam i bilen på en stor parkering.

Nu blir han bara glad när han träffar Joppe och Betty. Andra hundar är han fortfarande lite osäker på. Men jag har nog insett att hans skällande är en del av hans karraktär. Han skäller flera gånger varje dag, inte bara när han blir rädd. Det kan även vara när han vill ha något eller när han försöker få igång Joppe till lek. Jag tycker nog att det är helt ok att han är lite vaktig och snackig när han vill något. Det viktiga är bara att jag lyckas lära honom att vara tyst när jag ber om det. Han skäller inte när han blir lämnad ensam, vilket är väldigt bra och han har lärt sig skälla om han är ensam ute och vill in, det är också bra. Jag klurar fortfarande över hur jag ska lära honom att vara tyst på kommando. Tillsvidare försöker jag bara avleda och distrahera honom när han skäller vid "fel" tillfälle.

Sitt kommandot sitter som berg nu. Vi har även börjat träna på sitt och stanna, det är mycket svårare. Vi är fortfarande roade av hämta bollen-lekar, men ibland vill han inte komma utan försöker få mig att jaga honom, vilket också är kul. Jag har honom nästan bra lös utan koppel eftersom vi mest är ute på landet.  Försöker att inte "hålla honom till mig" så mycket. Det är ju bättre om han "håller sig till mig" istället.

Det går bättre och bättre med Miriam. Elton är väldigt nyfiken men lite rädd för henne. Han har kommit på att om han är försiktig kan han nosa på henne bakifrån. Miriam är inte längre rädd för Elton, hon har lärt sig att när hon går mot honom flyttar han på sig. Härom kvällen satt vi i soffan alla tre samtidigt, Miriam hade ro nog att spinna och Elton kurade ihop sig för vila.

Vi har börjat stängsla för snart tar vi hem Briljant och Skutt. Längtar!

Choc Ice Ocean Blue

Eltons mamma; Choc Ice Birds of a Feather


Eltons pappa; Speechouse True Colours


Elton 1 vecka


Elton 5 veckor


Elton fyra månader


Elton kommer från Choc ice cockers se hemsidan http://www.chocicecockers.se


Blogg om mitt jobb

http://hamrakossorna.bloggspace.se

image81

Lite modigare

Idag vägde jag Elton igen. 9,7 kg. Jag tycker att han växer jättefort och börjar bli ganska stor nu. Och han har blivit lite modigare. I dag lämnade han mig för att springa iväg och hälsa på några byggarbetare längre bort. Det var ingen ide att försöka kalla tillbaks honom då. Han fick lov att hälsa på arbetarna, men när han märkte att jag var på väg därifrån fick han brottom tillbaks. Han har också varit så modig att han har stuckit fram nosen två gånger till Miriam, nog mest för att försöka hälsa lite på henne också. Men båda gångerna åkte han på örfil så det dröjer nog innan han vågar sig nära henne igen.

Men fortfarande morrar han åt sin egen spegelbild och han vägrar gå ut själv på kvällen när det är mörkt ute. Då är det bara att dra på sig jacka och skor och leda ut honom i mörkret för där tänker han inte vara ensam.

Betty och Jag

image80

Några husbilder

image79

Första badet

Nu har Elton varit med i stallet och träffat hästarna, han har tittat in i ladugården och sett på korna. Han har busat med barn och brottsts med brorsan, så nu var det hög tid för ett varmt bad med schamponering.

Det var nog inte det roligaste vi gjort tillsammans men efter en stund fann han sig i situationen. Elton är bekväm av sig. Oftast sitter han och äter, ibland ligger han och dricker. Han valde att sitta i duschen och ligga när det var handduks-torkning.

Nu är han iallafall ren, kammad, len och fluffig. Jag skulle vilja klippa lite hår i öron och på tassar, men vill nog ha hjälp första gången av någon som gjort det förr.
image75

Lurvig

image74

Träning

Just nu tränar vi på "kom hit", "sitt" och "ta bollen". Det låter kanske som mycket på en gång men "kom hit" har vi i princip tränat på sedan dag ett. Och dessutom är jag nog Eltons både tryggaste och roligaste punkt i livet just nu, så det är inte alls svårt att kalla på honom. Oftast följer han mig så att jag inte behöver kalla på honom. "Sitt" lärde han sig snabbt och "ta bollen" är mest en lek. Roligt är det ialla fall. I kombination blir det "ta bollen", "kom hit", "sitt" och då ger jag godis och tar bollen.

Annars börjar pälsen bli lång och lurvig. Han är ganska trött, sover mycket och tungt. Och nu har han liksom Musse börjat bli lite kräsen för hundmaten. Han får nu lite större portioner tre gånger per dag  och varje mål lämnar han lite. Det är säkert tänderna som ömmar. Har även märkt att han undviker sina tuggben och väljer att bita i papper och kartong i stället. Men helst tuggar han på mina händer och armar...
image73

Vilket lugn

Vilket lugn det har blivit sen Musse flyttade. Verkligen jättestor skillnad att ha en jämfört med två. Elton sköter sig mycket bra. Han har lite mer koll på mig nu när brorsan inte finns i närheten. Han är jätte duktig med rumsrenheten. Det händer olyckor inne i bland men mer och mer sällan. Det går också bättre och bättre med Miriam. Nu kan dom vara i samma rum och titta på varandra utan att det händer så mycket mer. Men om dom kan undviker dom varandra.

I går fick Elton komma hem till Musses nya familj och hälsa på. Killarna lekte och det gick över förväntan bra med Betty. När vi sen hämtade hem Elton var han helt slut.

Nu är vi tillbaks till jobbrutinerna. Elton blev glad över att komma till jobbet också vilket var väldigt skönt. Han har fått en egen plats som verkar gillas. Där är han när han måste lämnas ensam. Det verkar gå bra utan brorsan också.
image72
På bilden sitter Elton och skäller i kapp med någon grannhund längre bort. Annars tycker jag mig ha märkt en minskning i hans skällande.

Helt galet 2 mars!


Hej då Musse!

image66
Milda lilla Musse,
som matvägrar ibland
som har hicka några gånger varje dag
som skäller och gnäller när det är något han vill
som vill bära på en av mina tofflor varje gång vi kommer in/hem
som är lite reserverad och försiktig men ändå läraktig och finurlig
som vill sova i sängen men tycker att det blir för varmt och lägger sig på kanten och lätt trillar ur
som vi tycker så mycket om!

Solkatt

image65
Miriam har bott med oss i nya huset och med båda valparna i en vecka nu. Det har inte varit helt lätt för henne att anpassa sig till det ny livet. De första dagarna låg hon bara i garderoben. Men nu har hon sett sig omkring i huset och hittat fler mysiga liggplatser. En gång har hon varit i närkontakt med Musse och fått tillfälle att sätta sig i respekt. Efter det aktar sig båda valparna för henne. Valparna har även slutat skälla och morra åt henne. Med lite tid kommer vi nog nå en tillvara där alla är nöjda och glada.

Sängsovare


Äntligen internet hemma



Nu väger Musse 8,1 kg och Elton 8,7 kg.

Dom gillar att leka utomhus och leken börjar bli ganska hård och vild. Elton är tyngre och starkare men Musse snabbare att accelerera och vända om. 

Musse har lärt sig att gå upp för trappor. Nu har det hänt ett par gånger att han tagit sig upp på övervåningen och kommit åt Miriams kattmat. Efter det vill han helst bara ha kattmat. Jag får truga i honom hundmaten, men han får inte i sig lika mycket som Elton. 

Lite skönt ska det bli när Musse flyttar hem till sin familj i kväll. Det kommer att kännas lyxigt att kunna ägna sig helt och fullt åt bara Elton. Men det kommer också att bli lite jobbigt. Vi har fäst oss lika mycka mycket vid båda två. Och det är så roligt att se hur olika dom är.

Vi kommer att sakna Musse! 

RSS 2.0