Pause i leken

Man behöver ibland vila en stund för att orka leka vidare.

Rosor



och vad man kan göra med rosor


Rododendron


Födelsedagskalas

Det var någon som sa grattis på 25 års dagen. Tack! Det lät ju bra tyckte jag.

Vi kollar in stallet


På väg ut



Miriam

I går hoppade hon efter en fjäril...

Reklam

Johnny försöker kränga hunden till reklambranschen.

Herre i sitt hus

I går kom Eltons bror Joey på besök. Det var första gången som jag fick se Elton visa sig bestämmande över någon annan. Joey låg styst och stilla tills Elton demonstrerat klart sin överlägsenhet på hemmaplan. Sen hämtade Elton sin kanin och därefter var det bara lek och bus som gällde.

Grannarna


Fikastund


Spökåldern


Nu är Elton 7 månader. Jag har hört att det brukar kallas för spökåldern. Hunden går in i en ny utvecklingsfas i livet när det händer mycket i den lilla kroppen vilket kan sätta spår i beteende och karraktär.

Elton har haft en period då han har varit jätte mysig, go och glad. Han har varit väldigt lyhörd och följsam. Det har tillockmed gått att sära på Musse och Elton mitt upp i deras vilda brottningsmatcher bara genom att kalla på dem åt olika håll, vilket var helt omöjligt för ett tag sedan.

Men nu de senaste dagarna tycker jag att han har börjat bli lite mer orolig och nervös. Kanske är det spökåldern som dykt upp. Till exempel tappade jag ett kellogs paket i golvet en morgon, han blev jätterädd och har sedan dess inte velat vara med mig i köket när jag äter frukost. Och han är mer känsloladdad än tidigare. Reagerar kraftigt på ett nej och blir lika glad över att se mig efter bara ett par minuter i ensamhet som efter ett par timmar ensam.

Han har tappat lite av sin nyfikenhet. Tar hellre det säkra för det osäkra och stannar där det är hemma och bekant. Lugn, ro och trygghet är viktigt nu. Som nöjdast är han när han får sitta i knät.

Han har börjat med två saker som väckt minnen från min barndom till liv. Precis som Dino har han böjat stampa med bakbenen när man kliar på "rätt ställ" och han har upptäckt att det går att sova i en trappa.

Något som fortfarande är som det alltid har varit är iallafall lusten att leka. Att jaga och att jagas eller dragkampa är kul.

Regnbåge


Finns det en skatt gömd på någon båt i hamnen?

Slända


Körtur


Vi tittar på grannens får



Sockans plats


Fiskarna har fått lite nya växter


Varma dagar


Skuttis


Lek i vattenkanten


Härligt att springa i högt gräs


Betty

image333
image334

Tuggar

image331
image332

Lek med Betty


image327

Samling i köket

image322

Gul gräsmatta

image321

Läckan är fixad


Korthårig


Klippning



Nervöst

Jo, jag har en del bilder som snart kommer upp här... bilder på Elton när jag klipper av den långa pälsen. Det är med viss nervositet jag gör detta offentligt eftersom jag vet att sidan läses av flera Cocker-människor.

Nu behöver jag iallafall inte fundera på om jag ska ställa ut min ovanligt vackra hund den närmaste tiden. Och personligen tycker jag att han blev helt bedårande söt även som korthårig. Men framförallt är han inte längre lika störd av värmen.

En annan liten sak jag lagt märke till är hur vissa hundar tycks föredra korthåriga hundra framför långhåriga. Min teori är at dessa hundar upplever en långhårig hund som "tyst", "otydlig" och kanske lite opålitlig medan de ser på korthåriga hundar som mer raka, ärliga och framförallt tydliga i sitt språk. Jag vet inte? Bara en teori...

Bilder på den lilla korthåriga kommer snart.

Tigger

Miriam vill också smaka den nya hundmaten.
image311

Svalka

image310

Stängsling

image309

Stallbygge

image308

I skuggan

image307

Bad i Maj också

image303
image304
image305
image306

Ved

image299
image300
image301
image302

Jag var på dop

Emmy Vinja Maria
image297
image298

Cockerträff

Johnny kom hem som en mycket stolt husse efter att ha varit med Elton på släktträff.
 image296

RSS 2.0